KONTAKT KLINIKKEN

Rodbehandling

Betændelse i en tandnerve kan ikke alene lede til store tandskader men også til smerter i form af tandpine.

Derfor er det vigtigt hurtigst muligt at få en tid hos din tandlæge, så du kan få behandlet det. Dette tilbyder vi at gøre med rodbehandling i vores klinik i Århus, som netop har til formål at fjerne betændelse i en tands indre.

Hos Ivident foretager vi rodbehandlinger, og hvis du har en tandnerve, der er enten død, blotlagt eller beskadiget, kan vi på skånsom og smertefri vis afhjælpe problemet.

Årsager til rodbehandling

Hver dag rodbehandler vi mange tænder, og når rodbehandling er en ofte anvendt behandlingsform, skyldes det, at tænder rodbehandles af mange grunde.

Fælles for de fleste tilfælde er det, at behovet for rodbehandling opstår som resultat af, at bakterier er trængt ind i tanden. Her hører de ikke til, og det betyder, at de forårsager en betændelsestilstand, der i værste fald kan forårsage tandnervens død.

Nogle af de typiske årsager til, at vi foretager rodbehandling, er knækkede tænder, dybe huller i tænderne og uheld eller traumer. I nogle tilfælde kan rodbehandling også afhjælpe isninger i tænderne.

Sådan foregår en rodbehandling

Vurderer vi, at du har behov for at få rodbehandlet en tand, vil beslutningen tages på baggrund af en grundig undersøgelse samt røntgenbilleder af din tand.

Selve rodbehandlingen hos os i Århus foregår ved, at vi borer et hul i den pågældende tand. Dette hul skal fungere som vores adgang dybere ind i tanden. Herefter benytter vi rodfile, som er så tynde, at vi kan bruge dem til at trænge ind i tandkanalen og herfra nå betændelsen og den eventuelt døde tandnerve.

Her fjerner vi det betændte væv og efterfølgende renses rodkanalen med en desinficerende væske, så eventuelle resterende bakterier kommes til livs. Som afslutning på behandlingsprocessen fylder vi rodkanalen op med et rodfyldingsmateriale og erstatter den tabte tandsubstans med en fyldning.

Det er ikke ualmindeligt at få påsat en krone på den behandlede tand for at styrke tanden, der kan være svækket efterfølgende.

I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at dele rodbehandlingen op i flere behandlingsgange. Hvorvidt der er behov for flere konsultationer for at fjerne al betændelse, afhænger af den specifikke situation.

Der er intet at frygte – det gør ikke ondt

Rodbehandling er en almindelig tandbehandling, som mange vil opleve at få foretaget. Dog frygter mange for, at behandlingen er forbundet med mange smerter, men under en rodbehandling på vores klinik i Århus, kan du se frem til at få smertefri behandling. Vi er også opmærksomme på, at mange døjer med tandlægeskræk, og vi tager gerne en god snak med dig om behandlingen, før vi går i gang – dette for at sørge for, at du er tryg.

Vi tilbyder nemlig en række forskellige typer bedøvelse, således at du kan slappe af i stolen, mens vi rodbehandler din tand.

Se vores præsentationsvideo

Tryk afspil og se præsentationsvideoen af vores klinik.

Er du på udkig efter en tandlæge i Aarhus, håber vi at høre fra dig!

Kontakt

Tandlægerne Ivident I/S
Banegårdspladsen 4
8000 Aarhus C

86 12 22 21
info@ivident.dk

Åbningstider

Mandag 8.00 - 17.00
Tirsdag 8.00 - 17.00
Onsdag 8.00 - 18.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 15.30

 

Vi har mange kunder fra:

Brabrand

Højbjerg

Viby

Trøjborg

 

Sitemap

×

Menu

Bliv kontaktet
Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigs muligt.
[buttons]